Tuesday, July 5, 2011

why?
semua semua sekali, kenapa bila anak anak kena tangkap and then masuk lokap kita nak salahkan parents yang tak reti didik dorang dari kecil?
then pulak kenapa bila anak anak hisap dadah hisap segala jenis dadah kita still put the blame on parents yang busy mencari rezeki to give to their children?
apasal pulak still salahkan parents bila semua masalah dipendam and to get thru of that masalah YOU buat macam macam benda bodoh?
kau kenapa cakap parents still salah bila kau cari gaduh pukul budak sana sini then cakap parents tak spend time and kau bosan? 
come on guysss kenapa parents tetap jadi BAHAN first sekali yang menyebabkan keruntuhan akhlak anak anak zaman sekarang even masa tulis esei zaman sekolah dulu -_______-''

korang lupa ke siapa yang lahir korang? korang tak ingat ke siapa yang bagi duit dekat korang even seringgit time kecik kecik dulu? eh eh korang cuba ingat sape yang beli korang BARBIE coklat semua time korang merajuk? korang ingat tak sape yang terima korang even korang keluar masuk lokap berapa kali. korang kantoi mencuri banyak kali? its still our parents. kawan kawan kita pun TAK SEHEBAT parents kita yang sanggup terima kita even banyak kali kita buat salah? siapa yang buat nasi goreng waktu korang kecik kecik then perut korang bunyi tanpa henti? sape yang selalu bagi korang pakai pampers and salin banyak kali bila korang berak? sape yang selalu protect korang dari harm bila budak kelas korang buli korang? sape yang selalu naik turun sekolah and menebalkan muka bila korang bergaduh? sape yang tak pernah lupa nak cium pipi korang bila nak keluar rumah? sape yang beli baju baru untuk korang bila nak raya? sape yang ajar korang berjalan? sape yang warnakan hidup korang?

fikir laa. serius sedih dengan anak anak zaman sekarang yang asyik salahkan parents sendiri why dorang jadi teruk.tak kira laa seteruk mana parents kita sebusy mana parents kita dorang still letak their children as their priority. TOLONG LAAAAAAAAA SAYANGGGGGG MAK AYAH korang.......